ubijak-do-piany-z-kulka

Czy znasz ten rodzaj rózgi?

Ciekawe jak nasze życie wyglądałoby bez elektryczności, telewizji czy internetu. Wielu z nas nie wyobraża sobie już takiego życia. Nagłe odłączenie prądu stanowi dla nas poważny problem, który dezorganizuje całą pracę i funkcjonowanie. Na szczęście istnieją jeszcze narzędzia, które aby pracować potrzebują jedynie naszej siły.

Alternatywne i ekologiczne narzędzia kuchenne

ubijak-do-piany-z-kulka

W kuchniach naszych rodziców lub dziadków z pewnością znajdziemy trzepaczki kuchenne. Jakiej est przeznaczenie takiego produktu? Ubijaczka cukiernicza służy przede wszystkim do tworzenia, ubijania piany między innymi ze śmietany czy jajek. Można powiedzieć, że jest to alternatywna wersja miksera czy robota kuchennego.

Dlaczego jest to ekologiczne urządzenie? Jedyną energią jaką zużyjemy do produkcji takiej piany jest nasza własna. Nie potrzebujemy prądu jak w przypadku robotów. Przy okazji można wyrobić sobie niezłe mięśnie podczas korzystania z trzepaczki. Dlaczego? Otóż, aby ubić sztywną pianę na ciasto czy śmietanę do lodów, trzeba się troszkę namęczyć.

Trzepaczka kuchenna mimo, że wydaje się, że lata swojej świetności ma już za sobą to nadal jest dostępne we większości sklepów, w których znajdziemy wyposażenie kuchni.

Rózga kuchenna

Nazwa mimo, że brzmi dość groźnie to w rzeczywistości sam produkt nie jest w ogóle straszny. Rózga kuchenna jest wykorzystywana często w kuchniach domowych i tych w restauracjach. Jest niezbędnym narzędziem w każdej kuchni. Świetnie nada się do mieszania sosów czy zupy. Można za jej pomocą także ubić pianę, jednak będzie to trudniejsze niż w przypadku trzepaczki. Rózga ma podłużny kształt. Cena takiego niezbędnego produktu nie jest wysoka, więc każdy kucharz nieważne czy amator czy zawodowiec może sobie na nią pozwolić. Produkt zazwyczaj wykonany jest z metalu lub plastiku. Występuje w wielu różnych kolorach i wielkościach.